Lucialinne

Lucialinne

Den 13 december firar vi lucia och då är mängder av personer ute efter ett lucialinne. Linnet gör att möjligt att lussa för nära och kära både i hemmet och på arbetsplatser, skolor och torg.

Sankta lucia var en martyr som levde i slutet på 200-talet till i början av 300-talet. Hon blev blott 31 år gammal innan hon till slut fick dö martyrdöden år 304. Att klä sig i lucialinne och lussa är en hyllning till henne och vad hon stod för. Läs mer om lucia på wikipedia.

Linnen att lussa i 13 december

100% bomull

lucialinne 2015

Klassisk lucialinne med fin krage och till och med spetsdetaljer. Passar för vuxen lucia.

Gå direkt dit >

Lucialinne barn

lucialinne barn 2015

Visst är det så att det är mestadels barn som gillar att lussa. Klassiskt i 100% bomull.

Gå direkt dit >

3e alternativet

lucialinne barn 2015 1

Ett lucialinne för barn från 86 centimeter upp till 170 centimeter. 8 olika storlekar att välja på det vill säga.

Gå direkt dit >

Vita linnen den 13 december

Det ändå som symboliserar ett lucialinne är att det är vit som en nyfallen snöflinga. Det gör att väldigt många linnen kan användas till lucia. Om du har ett vitt lakan över och inte känner för att spendera pengar på att köpa ett lucialinne är det bara att klippa till det lakanet lite och vips så har du fixat ett hemmagjort linne.

Oftast används plagget en kort period på morgonen då “riktiga lucia” är och det är absolut inte hela världen om linnet inte skulle vara helt jämt. Det viktiga är att delta och fira lucia för allt hon stod för.

Hoppas att du hittar ett bra linne att ha på lucia och att sidan hjälpt dig besluta vilket. Trevlig lucia 2021!